پل قشلاق
این پل به سفارش شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، سال ۱۰۴۶ هجری قمری در مسیرسنندج به همدان ساخته شده است. پل قشلاق، این پل آجری از آثار بجا مانده دوره صفویان می باشد و دارای دو دهانه بزرگ و چهار چشمه کوچک است. پل قشلاق در شرق سنندج، بر روی رودخانه قشلاق ساخته شده و در دورههای بعد به ویژه در دوره قاجاریه تعمیر و بازسازی شده است. از دیگر پل های مشابه این پل در ایران، پل میر بهاء الدین و در شهر زنجان قرار دارد.
روستای پالنگان
پالنگان یکی از روستاهای دهستان ژاورود از توابع شهرستان کامیاران در استان کردستان است و در ۴۷ کیلومتری شمال غرب این شهر و در دره تنگیور قرار دارد.این روستا علاوه بر داشتن معماری زیبا، دارای چشمهها، آبشارها و طبیعتی سرشار از زیبایی منحصر به فرد در استان کردستان است و در کنار رودخانهای قرار گرفته که به رودخانه سیروان می پیوندد. این ناحیه از مراکز مهم استان کردستان در دوره سلجوقی به بعد بوده است و قلعه پالنگان که مجاور روستا و در بالای کوه قرار دارد بیانگر این مطلب است. با توجه به بقایای مساجد، منازل قدیمی و باغ های زیبای این روستا به نظر میرسد که شالوده اصلی آن به دوره سامانی بازمیگردد.
عمارت آصف
عمارت آصف در سه دوره تاریخی ساخته شده و به شکل و شمایل امروزی اش که بنایی است پرهیبت و جدا افتاده از تاریخ تبدیل کرده است. احداث بنای اولیه به دوره صفوی برمی گردد و قسمت های دیگر آن در دوره قاجار و پهلوی به آن اضافه شده است. جایی مخصوص زندگی اعیان که این روزها درهایش به روی عموم بازشده است. جذابیت های عمارت آصف به همین جا محدود نمیشود و حمام داخل این عمارت و نقش و نگارهایش و موزه مردم شناسی آن قشنگیهایش را چندبرابر کرده است.
عمارت خسرو آباد
در بلوار خسرو آباد (شبلی) سنندج عمارت خسرو آباد قرار دارد که زمانی مرکز حکومت خسرو اردلان، والی شمال غرب ایران در زمان قاجار بوده است. این عمارت زیبا که از وسط آن جوی آبی نیز میگذرد از دو قسمت اصلی قصر سلطنتی با ورودی ستون دار و باغ خسروآباد که اطراف ۴ خیابان را گرفته و به چهارباغ خسروآباد مرعوف شده است. در ایران عمارت های زیادی و جود دارد و به شما گردشگران پیشنهاد می دهیم که بازدید از کاخ نیاوران در تهران را از دست ندهیم.
مسجد جامع سنندج
مسجد جامع سنندج یا مسجد دارالاحسان یکی از یادگارهای دوره قاجار است که به دستور امان الله خان در سال ۱۲۲۸ ساخته شده است. حیاطی در مرکز و حجره هایی در اطراف، شبستان بزرگ آن با ۱۲ ستون و تزیین دیوارها با کاشی های هفت رنگ باعث شده که با یکی از زیباترین مساجد کردستان و ایران روبه رو باشیم.
مجموعه تفریحی آبیدر
یکی از اصلی ترین جاهای گردشگری سنندج، کوه آبیدر است. آبیدر یعنی جایی که آب زیاد از آن بیرون میآید و این وجه تسمیه به خاطر چشمه های زیرزمینی فراوان این منطقه است. نزدیک بودن این منطقه به سنندج و بلند بودن آن و منظره زیبایی که از شهر دارد، به علاوه باغها و چشمه های طبیعیاش و قرار گرفتن بزرگترین سینمای روباز در اینجا باعث محبوب بودنش شده است.
آبشار گویله
در ۲۰ کیلومتری شهرستان مریوان در نزدیکی روستای گویله قرار دارد. این آبشار از میان جنگلهای پرپوشش منطقه مرزی کردستان در محور سقز- مریوان قرار دارد و ارتفاع آن به بیش از ۵۰ متر می رسد. لازم به ذکر است این آبشار از جاده ی سقز – مریوان قابل مشاهده است و فاصله ی آن تا جاده حدود ۱ کیلومتر است. یکی از چشم اندازهای زیبای مسیر سقز مریوان پس از کوهستان عمدتا سفید پوش چهل چشمه این آبشار زیباست که از میان پیچ وتاب های جاده جنگلی و قدیمی سقز- مریوان سر بر می آورد و به عمق دره می ریزد. مریوان یکی از شهرهای دیدنی استان کردستان است که با طبیعت ناشناخته خود پذیرای علاقمندان و محققین است. آبشار اوبن در سمنان نیز از در دیگر آبشارهای زیبای کشورمان است.
دریاچه سراب کوثر (وینسار)
یکی از چشمه های قدیمی شهرستان قروه، چشمه سراب است که آب آن بسیار گوارا و عالی بوده و اهالی روستا وینسار از آن بهره مند می شوند. در واقع می توان گفت که روستا در اطراف این چشمه ساخته شده است. اطراف چشمه اصلی، سنگ چین های وجود دارد که قدمت آن دو تا سه قرن برآورد شده است. تا حدود ۳۰سال پیش، مردم روستا در ماه خرداد مراسم شکرگزاری و قربانی برای ” سراب ” برگزار می کردند.
آبشارهای چهل چشمه
آبشارهای کوه چهل چشمه مریوان در استان کردستان واقع است. کوه چهل چشمه با ارتفاع ۲۱۳۷ متر از سطح آبهای آزاد به عنوان مرتفع ترین کوه استان کردستان شناخته می شود. این کوه در ۵۳ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سقز قرار گرفته است و در سمت جنوب شرقی آن شهرستان دیواندره و در جنوب غربی چهل چشمه شهرستان مریوان قرار دارد. از روستاهای اطراف چهل چشمه می توان به اسحاق آباد، بست، کا نعمت، سوله، نرگسله و درهوان اشاره نمود. از مسیرهای معمول برای فتح این کوه می توان به سه مسیر اسحاق آباد، بست و درهوان اشاره نمود.لازم به ذکر است که در نزدیکی روستای بست یک پناهگاه جهت استفاده کوهنوردان احداث گردیده است. این منطقه از برفگیرترین و سردسیرترین مناطق کردستان به حساب می آید و در تمام طول سال شاهد وجود برف در منطقه هستیم.
منبع: http://xn----4mcbuhcsd6mvade17j9n.com/
- ۹۶/۰۴/۲۴